Skip Ribbon Commands Skip to main content

Het Oostenrijkse milieukeurmerk

​​

WE ZIJN BLIJ DAT WE IN OKTOBER 2018 HET OOSTENRIJKS ECOLABEL VOOR MEER DAN 80 TROFEEËN HEBBEN KUNNEN BEHALEN.

 

Na het overweldigende succes van de originele Printy 4.0 heeft Trodat zijn assortiment uitgebreid met producten die standaard klimaatneutraal zijn en zo het positieve effect op het milieu maximaliseren. Sinds 2013 produceert Trodat daarom meer dan 70 van zijn best verkopende producten met het technisch hoogst mogelijke aandeel aan pre- en post-consumer gerecycled plastic om zijn CO2-voetafdruk te verminderen. Pas in de laatste stap wordt de resterende, onvermijdelijke CO2-voetafdruk van deze producten gecompenseerd door investeringen in Gold Standard klimaatbeschermingsprojecten die door het WWF® worden aanbevolen.
Hierdoor biedt Trodat zijn best verkochte producten standaard klimaatneutraal aan!
 
We breiden nu onze pool van milieubeschermende maatregelen uit met het Oostenrijkse milieukeurmerk. 
 
 

HET OOSTENRIJKSE MILIEUKEURMERK IS EEN SUCCESVERHAAL VAN HET MILIEUBELEID: 

 
Voor 80 productgroepen zijn milieunormen vastgesteld met de richtlijnen voor de milieukeur, die vorm hebben gegeven aan de productontwikkeling en zorgen voor transparante en geloofwaardige informatie voor de consument.
Meer dan 1050 licentiehouders van het Oostenrijkse milieukeurmerk tonen de dynamische ontwikkeling en de hoge acceptatie van het Oostenrijkse milieukeur aan.
 

Het Oostenrijkse Eco-Label stelt uitgebreide eisen:

  • Kwaliteit, bruikbaarheid, duurzaamheid
  • Gezondheid en veiligheid voor mensen
  • Milieu (milieucriteria)
 
Meer dan 80 richtlijnen met bindende criteria vormen de basis voor de certificering van een product. Ze worden opgesteld met medewerking van milieu- en technische deskundigen en worden om de vier jaar herzien. De "levenscyclusbenadering" wordt toegepast: De aanpak houdt rekening met producten, inclusief verpakking, informatie en service, en dit gedurende de gehele levenscyclus, dat wil zeggen vanaf de winning van de grondstoffen tot aan de verwijdering.
 
 

austrian ecolabel
Alle producten met dit logo zijn bekroond met het Oostenrijkse Ecolabel (behalve producten met blauwe en violette inkt, met Multi Color Impression kleuren, en in blisterverpakking).