Skip Ribbon Commands Skip to main content

Inspiratie

​​

Doe-het-zelf wilde knoflook zout

Wild garlic salt is perfect voor het op smaak brengen van koude bijgerechten, soepen, sauzen, vlees of groenten. Het kruidenzout is heel gemakkelijk zelf te maken en versierd met een trodatstempel is het een perfect geschenk uit de keuken.​

RECEPT:


INGREDIENTEN:

50 g wilde knoflook
500 g grof zout​


VOORBEREIDING:

1. Was de wilde knoflook, centrifugeer droog en pureer met een staafmixer.

2. Voeg het zout toe en meng tot het een egale groene kleur heeft.

3. Uitstrijken op een met bakpapier of keukenpapier beklede bakplaat en enkele uren laten drogen, binnen of buiten in de zon. Buiten duurt dit ongeveer 8 uur op een zonnige dag. 

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u nu het droge wilde knoflookzout fijnmalen. Een kleine tip: als het zout in een luchtdichte verpakking wordt bewaard, behoudt het langer zijn smaak.

5. stempel een etiket met de trodat Printy of trodat vintage en et voilà je hebt een speciaal zelfgemaakt geschenk.​
05
2021
Akkoord met cookies. OKMeer info.